Kiinteästi asennettavat tilalämmittimet

Polar E -sarja

Automatiikat

Lämminilmakehittimen vakiotoimitukseen kuuluu mukaan huonetermostaatti (0-40°C, automatiikka 1) sekä öljypoltin. Jokaiseen automatiikkaan kuuluu vakiovarusteena ohjauskeskus, joka ohjaa automaattisesti puhaltimen toimintaa.

Klikkaamalla automatiikan nimeä, avautuu pdf- tiedosto, josta selviää tarkemmin automatiikan toiminta instumentointi- ja sähkökytkentäkaavioista.öljylämmittimen Polar E ohjauskeskus PT-1

Automatiikka 1 (PT-1) (ylempi kuva oikealla): Lämmitystä ohjaa huonetermostaatti (0-40°C), joka käynnistää öljypolttimen, kun huonelämpötila laskee alle huonetermostaatin asettelulämpötilan. Öljypoltin pysähtyy, kun huonelämpötila on saavuttanut asetusarvon. Kuva oikealla.

Automatiikka 2 (PT-2) (alempi kuva oikealla): Yö- ja päivälämpötilaohjaus. Kun kellokytkin kytkee lämmittimen päivälämpötilalle, ohjaa päivätermostaatti öljypoltinta. Ja vastaavasti, kun kellokytkin kytkee öljylämmittimen Polar E ohjauskeskus PT-2lämmittimen yö-ja viikonloppukäytöllä, ohjaa yötermostaatti öljypoltinta.

Automatiikka 3: Yö- ja päivälämpötilaohjaus sekä auki-kiinni ohjatut kierto- ja raitisilmapellit.
Kun ohjelmareleistö kytkee lämmittimen päivälämpötilalle, ohjaa päivätermostaatti öljypoltinta. Päiväkäytössä ohjelmareleistö avaa raitisilmapellin ja sulkee kiertoilmapellin. Kun yö- ja viikonloppukäytössä ohjelmareleistö kytkee laitteen yölämpötilalle, ohjaa yötermostaatti poltinta. Yö- ja viikonloppukäytössä ohjelmareleistö sulkee raitisilmapellin ja avaa kiertoilmapellin.

Maalaamoautomatiikka: Kun käännetään pääkytkin ja ohjauskytkin asentoon 1, poistopuhallin ja lämmitin käynnistyvät. Ruiskutustermostaatti pitää huoneenlämmön vakiona. Pellinsäätömoottori pitää pellit auki ottaen ruiskutuksen aikana raikasta ilmaa. Kun maalaus on suoritettu, käännetään ohjauskytkin asentoon 2 ja valitaan ohjauskeskuksen kannessa olevasta kytkinkellosta kuivausaika (max. 2h). Poistopuhallin on päällä 10 min ja raitisilmapellit ovat auki 10 min. (aika on säädettävä, jona aikana ovat maalisumut haihtuneet). Säädetyn ajan jälkeen poistopuhallin pysähtyy ja pellinsäätömoottori kääntää pellit kiertoilmalle. Kuivaustermostaatti pitää huonelämpötilan halutun suuruisena, niin kauan kuin kytkinkelloon asetettu aika on loppunut, jolloin laitos pysähtyy.

Kiinnostuitko?

Viluttaako vai oletko jo jäässä? Ei huolta, ratkaisemme lämmitysongelmasi joten kerro tilanteestasi ja palaamme asiaan mahdollisimman pian.